Cuckakukta

 Dupla csokis muffin

 

HOZZÁVALÓK:
  • 1 és fél csésze liszt
  • 2 evőkanál arany kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbonát
  • pici só
  • 1 csésze kristály cukor
  • fél csésze olaj
  • 1 csésze víz
  • 1 teáskanál 10% os ecet
  • 1 tábla étcsokoládé összedarabolva
  • a muffin forma kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • (a bögre 2,5 dl-es)
  •  

ELKÉSZÍTÉS:

Mindent egymás után beleöntök a tálba és öszekevarom.

A tésztát a vajjal kikent, kilisztezett muffinsütöbe rakom. Mindig telerakom a formákat igy szép gomba alakúak lesznek, ha megsülteki.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sül meg.
 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás, kókuszos, csokis keksz

 

 

HOZZÁVALÓK:
  • 25 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 100 g vaníliás pudingpor (az 50 g-osból két zacskó, a 6,5 g-os kiszerelésből pedig bő másfél zacskó) főzős vagy főzés nélküli egyaránt tökéletes
  • Ízesíthető:
  • 4 teáskanál kókuszreszelék (fele mennyiségű tésztához)
  • 4-5 evőkanál kakaó (fele mennyiségű tésztához)
  •  

ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt 180 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban) előmelegítjük.

A puha margarint robotgépben alaposan kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a pudingporral elkevert lisztet. Ha sima vaníliás kekszet szeretnénk, nem keverünk bele semmit, ha ízesíteni szeretnénk, két részre osztjuk. 

A kókuszoshoz, a fele mennyiségbe 4 teáskanálnyi kókuszreszeléket keverünk. Ha csokisra vágyunk, ízlés szerint 4-5 evőkanál cukrozatlan kakaóport keverünk a tészta másik felébe.

Két tepsire sütőpapírt teszünk. A puha tésztából kisebb (kb. dió) nagyságú golyókat formázunk és egymástól kicsit távolabb (a kekszek sülés közben kicsit megnőnek) a sütőpapírra tesszük. (Ebből az adagból kb. másfél tepsinyi jön ki). A kezünkkel óvatosan lenyomjuk, majd lisztbe mártott villával a közepét megnyomjuk – így mintás és keksz formájú lesz.

A sütőbe téve 8-10 percig sütjük (a sütő erősségétől függően), és amikor már szilárdnak tűnik a külseje, de még puha, óvatosan kivesszük és rácsra téve kihűtjük. Amikor kihűlt, zárható dobozba tesszük.

Természetesen lehet más pudinggal is ízesíteni, de a vaníliás a legfinomabb. Csoki darabkákat belekeverve mennyei.